Digitaal tekenen is vanaf nu mogelijk!

In samenwerking met de groep die het Sleepwetreferendum heeft opgezet is het vanaf heden mogelijk digitaal te tekenen voor een refendumaanvraag!!

KLIK HIER om DIGITAAL te TEKENEN!

We hebben in totaal al voldoende handtekeningen voor het doen van het inleidende verzoek, voor het definitieve verzoek hebben we nog enkele handtekeningen nodig of “veilig” te zitten.

De Provincie heeft verschillende scenario’s uitgewerkt in hun toekomstvisie, echter omvatten deze alleen maar krimp en versobering. De 4 scenario’s die door dhr. Keijmel zijn uitgewerkt bevatten ook nog autovervoer en besparen meer dan €50 miljoen t.o.v. de huidige situatie. Meer info vind u bij “Waarom moet de boot terug?”.

Daarom willen wij bij de Provincie het verzoek indienen om een Provinciale Volksraadpleging (Raadgevend Referendum) te houden waar het zal gaan over de vraag:

“MOET de provincie Zeeland op het Veer VLISSINGEN-BRESKENS autovervoer mogelijk maken als dit financieel aantrekkelijker en duurzamer is ten opzichte van de huidige situatie (fietsvoetveer) zonder dat het autovervoer over/onder de Westerschelde (nu WesterscheldeTunnel) hier onder lijdt?”

Met uw handtekening ondersteunt u dit verzoek aan de Provincie. Er zijn 1000 handtekeningen nodig voor het inleidende verzoek en 6000 voor het definitieve verzoek.

Alleen de handtekening van een stemgerechtigde (18+) inwoner van Zeeland is geldig!

 

Wilt u op papier tekenen, dan vragen wij u om de Handtekeninglijst te downloaden, in te vullen en op te sturen naar:

Boulevard 8, 4511AC, Breskens

Wij zoeken nog altijd fanatieke mensen door heel Zeeland om ons team te versterken, u kunt zich via ons email adres hiervoor opgeven.

Geplaatst in Uncategorized.

2 reacties

  1. Ik ben het daar enorm mee eens! Waarom moet een Zeeuws-vlaming via Terneuzen naar bijv Vlissingen toe als hij met de auto wilt gaan. Waarom moet een Zeeuws-vlaming überhaupt betalen om via de Westerscheldtunnel de rest van NL te bezoeken met de auto!

    Leuke anekdote nog, ik sprak een tijdje geleden nog een Zeeuwsvlaamse (ex) politica en die had een hele opmerkelijke reactie over de houding van Zeeuws-vlamingen omtrent standpunten. Ze zei:”klagen is een onderdeel van de Zeeuwsvlaamse cultuur”. Ik dacht bij mezelf, zeg dat maar eens in een lokaal cafeetje tegen mensen die geen pinautomaat meer hebben in hun dorp of een nieuwe bushalte hebben die 1,5 km verder ligt van het dorp, etc. Gadver! Er zijn klaarblijkelijk toch veel manieren om de de zorg, aandacht en kritiek van de Zeeuws-vlaming volledig onserieus te nemen. Aan de andere kant, u kent het gezegde: “wiens zaad men eet, wiens wind men waait”.

  2. Ooit werd afgesproken het veer te betalen uit opbrengsten van de tunnel maar politiek vergeet zulke afspraken liever als het hen uitkomt.We zitten hier al genoeg geisoleert OV vervoer is minimaal en dan vinden ze het gek dat het hier leegloopt.Nog even en dan is het in Zeeuws Vlaanderen 1 groot natuurgebied.Maar ja dan kan alles lekker verwilderen en heb je er geen omkijken meer naar.Dus ook geen onkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *