Ruim voldoende handtekeningen voor het inleidende Verzoek (>3000), toch stellen wij dit verzoek nog uit.

Ruim voldoende handtekeningen voor het inleidende verzoek (>3000) tot een referendum, toch stellen wij dit verzoek nog uit.

Na 3 dagen hadden we al de 1000 handtekeningen, genoeg voor het inleidende verzoek en na 2 weken zaten we al op de helft met 3000 van de 6000 benodigde handtekeningen voor het definitief verzoek tot volksraadpleging. Ondanks de 1000 gehaald te hebben voor de deadline van 6 december hebben wij het inleidende verzoek nog niet gedaan en hier hebben wij de volgende redenen voor:
Wij willen dit met een andere volksraadpleging laten samenvallen, ons idee was met de 2e Kamerverkiezingen. De kosten voor een referendum zijn erg hoog als dit op zichzelf staat (Rotterdam afgelopen maand was €1,5Miljoen), dit vinden wij gezien wij streven naar een financieel betere en duurzamere oplossing onverenigbaar. Daarom moet het in onze ogen samenvallen.
Echter,….
als wij het inleidende verzoek hadden gedaan, zijn we van dat moment afhankelijk van de snelheid van het proces, d.w.z. afhankelijk van de ambtenaren, GS, PS van de Provincie Zeeland. Hier moet maar één iemand het proces vertragen en het referendum kan niet meer gelijk vallen met de 2e Kamerverkiezingen, want tussen het besluit en het referendum moet minimaal 10 weken zitten.
Dit betekend,….
dat in het ergste geval een referendum in de bouwvak zou kunnen vallen, waardoor de opkomst te laag is en al ons werk en jullie handtekeningen waardeloos zijn geworden, want ze zijn maar één maal bruikbaar.
Dus,…
Wij gaan het inleidende verzoek dan ook pas in 2017 indienden, op het best mogelijke moment.
En…
Blijven wij fanatiek doorgaan met handtekeningen te verzamelen. Op dit moment loopt het in de gemeente Sluis storm met handtekeningen, alle dorpsraden zijn hier actief mee bezig. Afgelopen weekend is men ook op Walcheren en Zuid-Beveland actief begonnen met het verzamelen van handtekeningen. Wij willen niet stoppen tot iedereen de mogelijk heeft gehad tot het zetten van zijn of haar handtekening. Wij hopen minimaal 10.000 handtekeningen uit geheel Zeeland op te halen!
Wij…
Zoeken nog steeds fanatieke mensen uit de rest van Zeeland (Walcheren/Z.Beveland/N.Beveland/Schouwen/Tholen)
Meer informatie over dit initiatief en hoe u kunt tekenen kunt u vinden op de website www.debootmoetblijven.nl, Facebook www.FB.me/DeBootMoetBlijven en Twitter @BootMoetBlijven

Geplaatst in Uncategorized.

2 reacties

  1. Ze hadden de PSD nooit en te nimmer weg moeten doen! Die schepen gingen met windkracht 11 nog over en weer, deze catamarans liggen bij windkracht 4 al op de strekdam en bij mist? dan varen ze niet! leuk voor de werkman/vrouw/ student kunnen ze als nog met een pendelbus door die konijnen pijp..en tenslotte nog te laat komen op je werk of school.. dat hadden ze bij de aanleg van die tunnel al kunnen bedenken dat dit een onzin oplossing was want je rijd km om en betaald ook nog eens de hoofdprijs om uit je eigen stukje land te komen..het is de grootste kolder ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *